LEESTIPS

BOEKEN

Word je eigen loopbaancoach! In dit boek beschrijven de auteurs Jolan Douwes en Map Oberndorff  60 herkenbare dilemma's op het gebied van solliciteren, werk en persoonlijke ontwikkeling. De hoofdstukken zijn een bewerking van hun rubrieken in het Financiële Dagblad en Intermediair. ISBN 9789089656964. Ik heb de eer gehad om in dit boek het nawoord te mogen schrijven!

In Solliciteren naar werkgeluk  helpt Aaltje Vincent je slim en succesvol te solliciteren naar een baan waar je echt gelukkig van word. Het boek is prettig om te lezen en stap voor stap leer je hoe je jouw nieuwe werkgeluk kunt vinden. Ik vind de praktische tips en voorbeelden goed toepasbaar. ISBN 9789000385287 (2022)

 

 

Geen plezier meer in je werk? De schrijfster deelt inzichten, eigen ervaringen en persoonlijke verhalen van anderen om je te helpen  je loopbaan opnieuw vorm te geven. Een praktisch  stappenplan waarmee je ontdekt wie je bent, wat je kunt, wat je eigenlijk wilt en hoe je dat werkgeluk uiteindelijk vindt. ISBN 9789021571515 (2019)

ARTIKELEN

 23-08-2023: Waarom loopbaanbegeleiders niet om de klimaatcrisis heen kunnen. Een artikel over de betekenis van green skills en duurzaamheid voor de generatie Gen Z.

https://loopbaanpro.nl/waarom-ook-loopbaanbegeleiders-niet-om-de-klimaatcrisis-heen-kunnen/

 

19-08-2023: Een laagdrempelig artikel over 'jobcrafting'

https://www.thema.nl/blog/natuurlijk-wens-ik-mijn-job-zelf-vorm-te-geven/

 

17-8-2023: Lees hier wat persoonlijke ontwikkeling betekent en hoe je daar zelf vorm aan kunt geven.

https://www.psychologiemagazine.nl/thema/persoonlijke-ontwikkeling/#persoonlijke-ontwikkeling

Heb jij een tip voor een geweldig boek of een interessant artikel? Vul dan hieronder je reactie in en wellicht verschijnt jouw tip op deze site met naamsvermelding!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.