Mijn Blogs

De kracht van "parallel ondernemerschap"

In een wereld waarin veel mensen streven naar een betere balans tussen werk en leven, wordt het fenomeen van parallelle loopbanen steeds prominenter. Deze term beschrijft de gewoonte van individuen om regelmatig van werkgever te wisselen, van werkomgeving te veranderen, zelfs van psychologische rollen en identiteiten te verschuiven en verschillende banen tegelijkertijd uit te oefenen (Semijn et al., 2022)*. Deze moderne avonturiers zijn vaak ondernemende geesten, gedreven door de behoefte aan mentale uitdagingen. Ze omarmen de complexiteit en dynamiek die voortvloeien uit het combineren van meerdere banen, waardoor ze een rijke bron van avontuur ontdekken.

Lees meer »

Solliciteren: hoe kom je erachter of een bedrijf écht bij jou past?

Je hebt gesolliciteerd op een functie en je bent uitgenodigd voor een gesprek. Je bereid je goed voor door je verder te verdiepen in het bedrijf zodat je geïnteresseerd overkomt en verdiepende vragen kunt stellen. Ook bedenk je welke vragen het bedrijf aan jou wil stellen en denk je vooraf na over de antwoorden die je wilt geven. Dat allemaal om het bedrijf te laten weten dat je graag bij hen wil komen werken.

Lees meer »

Droeftoeter of bruistablet: wat ben jij op je werk?

In een kantooromgeving is er niets zo belangrijk als teamwerk en samenwerking. Maar soms zijn er van die dagen dat het lijkt alsof iedereen in een droeftoeterstemming verkeert en de energie ver te zoeken is. Wat kunnen we dan doen om de boel weer op gang te brengen? Bruistabletten!

Lees meer »

10 tips om goed voor jezelf te zorgen op weg naar loopbaansucces

Het is super belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Het vinden van een goede balans tussen werk en privéleven, je welzijn bevorderen, groeien in je vakgebied en veerkracht opbouwen zijn allemaal essentiële elementen voor een loopbaan waarin jij je talenten ten volle kunt benutten. Door deze 10 waardevolle tips in gedachten te houden, leg je een stevig fundament voor jouw persoonlijke en professionele groei. Investeer in jezelf, stel doelen die voor jou belangrijk zijn, ontwikkel nieuwe vaardigheden en leer hoe je met uitdagingen kunt omgaan. Op die manier bouw je aan een florerende loopbaan waarin jouw welzijn en succes samenkomen.

Lees meer »

Mentaal opzeggen: de stille revolutie van "quiet quitting"

Het mentaal opzeggen van je werk, ook wel bekend als "quiet quitting", is een groeiend probleem in de moderne werkomgeving. Werknemers voelen zich dan niet langer verbonden met hun werk en hebben het gevoel dat ze er niet toe doen. Dit kan leiden tot demotivatie, verminderde prestaties en uiteindelijk tot het vertrek van getalenteerde werknemers. Het is daarom zowel de verantwoordelijkheid van werkgevers als werknemers om dit te voorkomen.

Lees meer »