Droeftoeter of bruistablet: wat ben jij op je werk?

In een kantooromgeving is er niets zo belangrijk als teamwerk en samenwerking. Maar soms zijn er van die dagen dat het lijkt alsof iedereen in een droeftoeterstemming verkeert en de energie ver te zoeken is. Wat kunnen we dan doen om de boel weer op gang te brengen? Bruistabletten!

Ja, je hoort het goed. Bruistabletten zijn niet alleen goed voor je gezondheid, maar kunnen ook helpen om een team weer tot leven te wekken. Maar voordat je begint met het uitdelen van deze pillen, moet je ervoor zorgen dat je de juiste soort kiest.

Er zijn verschillende soorten bruistabletten op de markt, maar niet allemaal zijn geschikt voor gebruik op de werkvloer. Sommige kunnen ervoor zorgen dat mensen te opgewonden raken en niet meer productief kunnen zijn, terwijl anderen juist het tegenovergestelde effect hebben en mensen nog meer in een droeftoeterstemming brengen.

Maar als je de juiste soort hebt gevonden, kan het echt een verschil maken. Het bruistablet is die collega die altijd vol energie zit en overloopt van enthousiasme. Ze zijn het tegenovergestelde van een energiedipje op maandagochtend - deze mensen zijn je maandagochtend. Hier zijn enkele tekenen dat je te maken hebt met een bruistablet op het werk:

 

  1. Ze begroeten iedereen op kantoor met een grote glimlach en vragen hoe het gaat.
  2. Hun inbox is altijd opgeruimd en hun takenlijstje is altijd afgevinkt.
  3. Ze hebben altijd tijd voor een praatje, ongeacht hoe druk ze het hebben.
  4. Ze hebben de neiging om hun werkplek te versieren met leuke dingen zoals foto's of planten.
  5. Ze komen altijd met nieuwe ideeën en suggesties voor projecten.

 

Als je een collega hebt die aan deze beschrijving voldoet, dan heb je geluk! Dit zijn de mensen die de sfeer op kantoor kunnen verhogen en je aanmoedigen om je best te doen. De droeftoeter is de collega die altijd wel iets te klagen heeft. Ze zijn het tegenovergestelde van een zonnige dag - deze mensen zijn de regenwolk die je dag verpest. Hier zijn enkele tekenen dat je te maken hebt met een droeftoeter op het werk:

 

  1. Ze komen altijd te laat op kantoor en beginnen hun dag met mopperen over het verkeer.
  2. Hun bureau is een rommel en ze hebben de neiging om hun werk uit te stellen tot het laatste moment.
  3. Ze hebben geen tijd voor een praatje en lijken geïrriteerd als je ze onderbreekt.
  4. Ze klagen over alles, van de koffie tot de temperatuur in het kantoor.
  5. Ze hebben nooit ideeën of suggesties voor projecten en zijn vaak sceptisch over nieuwe initiatieven.

 

Als je een collega hebt die aan deze beschrijving voldoet, dan kun je het beste een veilige afstand bewaren. Hoewel sommige mensen misschien denken dat het een uitdaging is om de droeftoeter op te vrolijken, is het vaak beter om gewoon te vermijden. Hun negativiteit kan besmettelijk zijn en je wilt niet dat het jouw dag verpest.

Het is mogelijk dat de aanwezigheid van een bruistablet de zenuwen van een droeftoeter kan irriteren. Dit komt omdat de positieve energie van het bruistablet kan contrasteren met de negatieve energie van de droeftoeter, waardoor ze zich misschien nog meer bewust worden van hun eigen negatieve houding.

Aan de andere kant kan de negativiteit van een droeftoeter een negatieve invloed hebben op de energie en het enthousiasme van een bruistablet. Een bruistablet kan zich gefrustreerd voelen als hun pogingen om positiviteit en enthousiasme te verspreiden, worden genegeerd of onderdrukt door de droeftoeter.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk individu zijn eigen verantwoordelijkheid heeft voor hun eigen houding en gedrag. Hoewel de aanwezigheid van een ander invloed kan hebben op ons, hebben we altijd de keuze om te beslissen hoe we reageren. In plaats van onze energie te laten beïnvloeden door anderen, moeten we ons concentreren op het cultiveren van onze eigen positieve houding en deze verspreiden naar anderen, ongeacht hun houding.

Dus zo herken je een bruistablet en een droeftoeter op het werk. Houd deze indicatoren in gedachten en pas ze toe op je eigen collega's om te zien waar ze passen in het spectrum zonder ze meteen in een hokje te duwen: iedereen heeft immers wel eens een dag van droeftoeteren. En onthoud, als je zelf een bruistablet bent, blijf dan stralen! En als je eens een droeftoeter bent, probeer dan eens te glimlachen en te zien hoe de dag verandert.