SOLLICITEREN VOL ZELFVERTROUWEN

Solliciteren is iets wat je niet dagelijks doet. Best een spannend en intensief proces.
Waar begin je? Weet je precies wat je wilt of ben je nog zoekende? Hoe presenteer jij jezelf op de socials en tijdens een gesprek? Wat is een uitstekend CV en schrijf je nog een motivatiebrief of neem je pro-actief contact op met een bedrijf?

 

Mijn doel is om je met het juiste gereedschap en vol zelfvertrouwen de wereld van solliciteren te laten betreden, waardoor die begeerde nieuwe functie mogelijk dichterbij is dan je denkt.

Mijn sollicitatiebegeleiding is volledig afgestemd op jouw specifieke behoeften en omvat alle cruciale stappen van het sollicitatieproces, waaronder:

  1. Zelfreflectie en Voorbereiding: Voordat je jezelf in het sollicitatie-avontuur stort, helpen we je om diep inzicht in jezelf te verwerven. Dit omvat het identificeren en benadrukken van je sterke punten, vaardigheden en prestaties, zodat je ze effectief kunt communiceren.

  2. Professioneel Profiel: Samen zullen we aan de slag gaan om een krachtig profiel te creëren dat je persoonlijke merk weerspiegelt en werkgevers aantrekt.

  3. Gerichte CV-Optimalisatie: We zorgen ervoor dat je CV opvalt door de nadruk te leggen op relevante ervaringen, prestaties en vaardigheden die aansluiten bij de beoogde functie.

  4. Motivatiebrief en Bedrijfsinteractie: Het opstellen van een effectieve motivatiebrief is vaak nog een vereiste maar ik zie ook steeds meer alternatieve methoden verkennen, zoals direct contact met interessante bedrijven voor een informeel gesprek, zoals een koffieafspraak. Hierdoor kunnen werkgevers je persoonlijk leren kennen zonder een formele brief.

  5. Opmaak van Interesseprofiel en Beroepen: Ik help je bij het creëren van een interesseprofiel dat past bij je ambities en competenties, evenals het identificeren van geschikte beroepen die bij je passen.
  6. Grondig Arbeidsmarktonderzoek: Ik begeleid je bij het uitvoeren van een diepgaand onderzoek naar de arbeidsmarkt, waardoor je inzicht krijgt in de trends en mogelijkheden binnen jouw vakgebied.
  7. Sollicitatiegesprek Voorbereiding en Oefening: Als je wordt uitgenodigd voor een gesprek, bereiden we je grondig voor. We oefenen veelvoorkomende vragen, verbeteren je antwoorden en bieden tips om zelfverzekerd over te komen.
  8. Optimalisatie met ChatGPT: Tijdens het gehele proces maken we gebruik van geavanceerde tools zoals ChatGPT om de resultaten te verfijnen en te optimaliseren.

De uitkomst van deze begeleiding is onmiskenbaar: je zult een boost in zelfvertrouwen ervaren. Dit straalt uit, waardoor je werkgevers een positieve en assertieve indruk achterlaat. Dit vormt de allereerste en cruciale stap op weg naar die nieuwe en opwindende baan waar je naar op zoek bent. Onthoud dat hoewel solliciteren uitdagend kan zijn, de juiste begeleiding het tot een haalbare en zelfs bevredigende stap in je professionele ontwikkeling maakt.

Start vandaag nog met sollicitatiebegeleiding en neem contact op!